ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Признање италијанске Конфиндустрије

Удружење италијанских индустријалаца у Србији – Конфиндустрија доделило је признање Габријели Грујић, помоћници министра за стратешко планирање,  за изузетно залагање и допринос јачању сарадње између  образовања и привредног система.

Поводом пет година постојања Конфиндустрије, на свечаности у просторијама Италијанског института за културу одржана je годишња скупштина Удружења и додељене су награде успешним компанијама чланицама, угледним појединцима и институцијама.

Председник Конфиндустрје Србије Ерик Кошута рекао  је да је Конфиндустрија Србија младо удружење које је у средиште  активности поставило младе људе и то пре свега током 2017. године у оквиру иницијативе “Година отворених врата италијанске индустрије”.

Реч је о пројекту који “Confidustria” реализује у Италији већ 16 година уназад, а пројекат је заживео и у Србији захваљујући фирмама чланицама Конфиндустрије као и амбасади Италије“, рекао је Кошута и нагласио да с поносом истиче да је Конфиндустрија Србија међу првима на Балкану увела ову добру праксу.

Главну потпору у овој иницијативи смо пронашли у Министарству просвте Републике Србије, истакао је Кошута и захвалио се овом приликом помоћници министра образовања Габријели Грујић која је, лично пропратила сваки корак ове иницијативе пружајући своју безрезервну подршку.

Почев од новембра 2016. италијанске компаније у Сремској Митровици, Зрењанину, Великој Плани и Београду су отвориле своја врата младима и упознале их са начином пословања савремених компанија а овај пројекат је покренуо непосредан дијалог са образовним институцијама, остварио утицај на школске програме и успоставио управо преко удружења “Confidustria” њихову комуникацију са привредним субјектима и локалним администрацијама“.

Кошута је рекао да је Конфиндустрија управо из тог разлога веома поносна што је на позив Министарства просвете сарађивала са радном групом која је била задужена на изради закона о дуалном образовању.

Фокус деловања удружења Конфиндустрија ће у наредном периоду, поред континуираних настојања за даље успешно позиционирање удружења и активности везаних за што ефикаснију сарадњу италијанске и српске привреде, бити на дугорочним плановима који ће оставити значајан траг пре свега на пољу јачања сарадње образовног система и привреде у Србији и улагања у младе, као и на процесе производне и управљачке дигитализације.

Loading