ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Продужен рок за пријављивање пројеката на Конкурс за суфинансирање научне и технолошке сарадње између Републике Србије и Републике Француске у оквиру Програма „Павле Савић“ 2023-2024. године

Министарство просвете, науке и технолошког развоја обавештава научну заједницу да је рок за пријаву билатералних пројеката са Републиком Француском у оквиру Програма „Павле Савић“ продужен до 22. јула 2022. године.

„Павле Савић” је програм сарадње „Партнерство Hubert Curien” (PHC) између Републике Србије и Републике Француске у области научних и техничких истраживања (ранији назив Програм интегрисаних активности „Павле Савић”).

Циљ овог програма је да олакша и развија научну и техничку размену на високом нивоу у обе земље са посебним нагласком на успостављању нових партнерстава. Циљ програма је да омогући активно учешће и мобилност „истраживача на почетку каријере”, нарочито доктораната и пост-доктораната, објављивање заједничких публикација и патената, као и развој већ успостављене сарадње и укључивање у програме финансиране од стране Европске уније.

Носилац програма у Републици Србији је Министарство просвете, науке и технолошког развоја. Носилац програма у Републици Француској је Министарство за Европу и спољне послове (МЕАЕ и Министарство просвете, високог образовања и истраживања (МЕСРИ), а спроводи га агенција Kампус Франc (Campus France) уз подршку Француског института у Србији.

ПРЕУЗМИТЕ:

Loading