ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Пројекат наша трговина за нашу децу – дуално образовање у Ваљеву

Помоћница министра за дуално образовање и васпитање Габријела Грујић и  представница Привредне коморе Србије Мирјаном Ковачевић посетиле су компанију „Еуропром“ која већ три године реализује пројекат под називом „Наша трговина за нашу децу“.

У сарадњи са Економском и Пољопривредном школом из Ваљева и  Образовно васпитним центром у Осечини компанија „Еуропром“ реализује стручну праксу за ученике смера трговац и месар. Током целе школске године ученицима је омогућено  да у малопродајним објектима компаније буду у контакту са потрошачима, учествују у раду малопродајног објекта, едукују се уз надзор запослених у компанији и да тако целокупан процес праксе обаве на прави начин што ће им бити од користи у будућности када је у питању њихов посао и професија. Помоћница министра подржала је укључивање ове компаније у дуално образовање.

За претходне три године на пракси је било 60 ученика, а њих 20 је одмах по завршетку школовања добило посао у компанији „Еуропром“.

Од јула 2019. године у оквиру пројекта „Наша трговина за нашу децу“ налазе се и студенти Високе пословне школе струковних студија из Ваљева (ВИПОС). Они обављају посебан програм обуке, тзв „плаћену праксу“. Студенти потписују Уговор о раду, и остварују сва права и обавезе из радног односа, а најбољи међу њима добијају прилику да остану у „Еуропром“-у.

Loading