ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Пролећна вашаријада на Палилули

Министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић и менаџер Града Београда Горан Весић присуствовали су данас Пролећној вашаријаду у вртићу „Јежурко“ у Борчи.

Том приликом министар Шарчевић је истакао да га радује што у свим предшоколсим установама које је посетио видео велику посвећеност раду и хармонију.

Кредит који смо добили од Светске банке у износу од 50 милиона долара биће употребљен не само за изградњу нових, већ и адаптацију постојећих. То је прилика и за београдске предшколске установе да конкуришу за средства из кредита, рекао је министар.

Градски менаџер Горан Весић истакао је спремност Града Београда да кроз пројекте конкурисати за средства Светске банке. С обзиром да Београд трпи највећи притисак на вртиће надамо се да ће већина наших општина добити део новца за проширење капацитета, нагласио је Весић.

Предшколци „Јежурка“ извели су кратку приредбу за госте, који су потом обишли штандове и куповином радова дали допринос акцији. Догађају су присуствовали и председник ГО Палилула Александар Јовичић и члан Градског већа Тања Поповић.

У оквиру васпитно образовног рада са децом на бројним радионицама направљени су производи чијом куповином ће родитељи, баке, деке, пријатељи и друга деца из околине моћи да донирају новац за уређење дворишта вртића, а све у циљу што дужег боравка деце на отвореном. Такође, вашаријада је и хуманитарног карактера, јер је план да део новца буде упућен у хуманитарне сврхе.

Loading