ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Промоција Хемијског факултета у природњачком музеју у Свилајнцу

У понедељак 18. априла у Природњачком музеју у Свилајнцу одржаће се промоција Хемијског факултета,Универзитета у Београду. Промоција је предвиђена за ученике седмог и осмог разреда основне школе, као и нижих разреда, односно децу узраста од 8-12 година и за све разреде средњих школа. Посете ће се организовати у оквиру група  у терминима:

I група  11:00 – 12:30 часова
II грипа  12:30 – 14:00 часова
III група 15:00 – 16:30 часова
IV група 16:30 – 18:00 часова

Једна група подразумева 20 ученика узраста од 8-12 година и 60 ученика седмих, осмих разреда основних школа и свих разреда средњих школа и гимназија.
У оквиру посете, ученици ће моћи да присуствују радионици ,,Шерлок Холмс у епизоди хемијски детектив“, на којој ће моћи да, на 45 минута, постану детективи, археолози и да откривају тајне поруке и предмете, сакривене на ,,хемијски“ начин. Ученици узраста од 8 до 12 година имаће прилику да похадјају радионицу под називом БАСФ Кид’с лаб – Молекул је кул, коју већ дуги низ година похађају њихови вршњаци широм Европе. Након радионица, на бини у централном делу Природњачког музеја, посетиоци ће имати прилику да виде занимљиве огледе у трајању од 20 минута. Након огледа, професори Хемијског факултета ће одржати занимљива, тридесетоминутна, научно-популарна предавања.

Пријаве ученика можете слати на адресу електронске поште jpstcsv@gmail.com

Loading