ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Промоција Националног модела дуалног и предузетничког образовања у Нишу

У Градској управи града Ниша у понедељак, 9. марта 2020. године одржана је промоција Националног модела дуалног и предузетничког образовање.

Том приликом, директорка Машинске школе Весна Ристић и директор ЈKП „Медиана“ Драгослав Павловић потписали су уговор о дуалном образовању.

Помоћница министра просвете, науке и технолошког развоја Габријела Грујић навела је да је за школску 2020/2021 годину предвиђено око 3.500 места за упис ученика у дуалне образовне профиле.

Према њеним речима, тренутно је око 900 компанија укључено у дуално образовање које учествују у реализацији 45 дуална образовна профила.

Помоћница министра је нагласила да ће у Нишу у будуће акценат бити на развоју високих дуалних студија у области информационих технологија.

На тај начин стимулисаћемо младе људе да кроз савремене дуалне студије успешно заврше факултете и запосле се у регионалним компанијама, рекла је Грујић.

Представница Привредне коморе Србије Мирјана Kовачевић навела је да је ПКС партнер Министарству у области развоја и имплементације дуалног образовања, док је директор регионалне Привредне коморе Ниш, Александар Милићевић говорио о улози регионалних  комора у процесу акредитације компанија.

Он је истакао да је дуално образовање значајно јер на тај начин град задржава конкурентност приликом доласка страних инвеститора којих је све више у Нишу.

Промоцији су присуствовали и представници компанија Ресор и Јохнсон Електрик.

Loading