ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Промоција Националног модела дуалног образовања и оквира квалификација у Сомбору

Министарство просвете, науке и технолошког развоја организовало је промоцију Националног модела дуалног образовања и оквира квалификација у Скупштини града Сомбора, у циљу информисања учесника о предностима дуалног образовања, досадашњим искуствима и постигнућима као и примерима добре праксе.

Помоћница министра за дуално образовање и васпитање Габријела Грујић том приликом је посетила компанију „Green city“ у којој ученици уче кроз рад.

Сви профили који су актуелни,  усклађени су са потребама тржишта рада, имају израђене стандарде квалификација и осигуран је квалитет образовања свима који се определе за дуални модел реализације наставе. Млади имају прилику да сагледају савремено технолошко окружење, процес учења кроз рад усклађен је са плановима и програмима наставе и учења, а када заврше жељени ниво формалног образовања, одмах су запошљиви“, рекла је Грујићева.

Заменица градоначелника Сомбора Љиљана Тица истакла је да је град Сомбор пружио велику подршку дуалном образовању.

Мислим да у Сомбору постоји велики потенцијал и могућност да се то реализује, јер имамо доста школа које исказују потребу за тим. Сматрамо да је то за добробит наших ученика, који ће након завршене средње школе бити способнији, у смислу примењивог знања, јер ће излазити са много више практичног знања, што је сам циљ дуалног образовања“, рекла је Тица.

Догађају су поред представника Министарства, Привредне коморе Србије, локалне самоуправе, присуствовали и ученици, представници школа и компанија „Green city“,  и „Deichmann“, који су поделили са присутнима своја искуства у реализацији дуалног образовања.

 

Loading