ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Проширење капацитета Мачванске средње школе у Богатићу

Проширење капацитета Мачванске средње школе у Богатићу почело је прошлог месеца, а освећење темеља нових учионица данас је обавио епископ шабачки, господин Лаврентије, са свештенством.

Чину освећења темеља уз представнике локалне самоуправе, бројне професоре, ученике и грађане, присуствовао је и помоћник министра просвете, науке и технолошког развоја, за средње образовање и васпитање и образовање одраслих, Александар Пајић. Помоћник министра навео је да је Мачванска средња школа једна од цењенијих образовних установа у региону, што показују и резултати уписа и додао да ће Министарство просвете увек учествовати у оваквим пројектима, који доприносе квалитетнијем образовању.

Сигурни смо да ће нови простор допринети бољим условима за рад ученика у Богатићу, како у средњој школи, тако и у основним школама у којима се  такође изводе радови. Сам упис је протекао врло добро, један од бољих у последњих десетак година. Ова инвестиција ће, сигуран сам, поспешити упис и наредних генерација у ову школу, пре свега због квалитета образовања коју она може да пружи, изјавио је Александар Пајић.

Председник Општине Богатић, Ненад Бесеровац изразио је задовољство што су по завршетку школске године никла три нова градилишта на образовним установама у општини.

Надам ће да ћемо до почетка нове школске године добити три нова функционална и репрезентативна објекта, где ће запослени моћи несметано да обављају своје активности, а ученици усавршавају и успешно похађају наставу, додао је Ненад Бесеровац.

Представници министарства и школске управе обишли су градилиште у јединој средњошколској установи у општини Богатић, након чега су заједно са директорком школе и председником општине обишли кабинете и објекат спортске хале, која је у завршној фази. Данас је почео и први уписни круг, па су представници министарства поразговарали и са будућим средњошколцима, који су одабрали да своје школовање наставе у Мачванској средњој школи.

Показала се потреба за проширењем простора наше школе, па ћемо овим додатним учионицама растеретити досадашње капацитете. Пројекат је предат пре ћетири године и сада је дошло време да се то реализује, рекла је Милица Дражић, директор Мачванске средње школе.

Пре доласка на освећење темеља нових учионица Мачванске средње школе, начелник школске управе за Колубарски и Мачвански округ, др Зорица Јоцић, обишла је и радове који се изводе на објекту ОШ „Мика Митровић“ Богатић.

Ученици ће у нову школску годину кренути у један другачији, прилагођенији простор, јер све што се ради ради се у интересу ђака, школе и постоје због деце. Средња школа ове године бележи најбољи упис у последњих десет година, што је резултат доброг предлога и плана уписа, који су прихватили школска управа за Колубарски и Мачвански округ и Министарство просвете, изјавила је др Зорица Јоцић.

Доградњом Мачванске средње школе постојећи капацитет биће проширени за око 250 квадрата, којим ће објекат добити додатне три учионице, две канцеларије и зубну ординацију. Вредност радова је 123.000 евра, а финансирају се из средстава по Пројекту одобреном од Европске инвестиционе банке. Овог лета изводе се радови и у ОШ „Мика Митровић“ Богатић, која ће до првог септембра бити потпуно реновирана, као и на објекту ОШ „Лаза К. Лазаревић“ у Клењу.

Loading