ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Протест није решење

Представници Министарства просвете, науке и технолошког развоја одржали су састанак са представницима четири репрезентативна синдиката запослених у  просвети како би пронашли начин да спрече  урушавање здравља наставника који протестују испред Владе Србије. Синдикати су упознати са корацима које је Министарство предузело како би решило проблем одузетих лиценци.

Петар Благојевић је на молбу представника Министарства пристао да прекине протест и у понедељак дође на састанак, како би заједнички покушали да нађу решење. У међувремену,  Министарство очекује да добије мишљења одговарајућих институција у вези са даљом законитошћу поступања. Након што је Благојевић пристао да прекине штрајк, делегација Министарства је посетила Живадина Дисића у Ургентном центру Клиничког центра Србије, где му је  због повишеног крвног притиска указана медицинска помоћ. И њему су предочене радње које је предузело Министарство и јасно стављено до знања да Министарство чини све што је у његовој надлежности како би се проблем решио.

Још једном апелујемо да су људски животи најважнији, да нема потребе за штрајковима и притисцима, јер је Министарство спремно да помогне свима, наравно, у складу са законским овлашћењима.

 

 

Loading