ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Први састанак Комисије за праћење активности за увођење завршног испита

Први састанак Комисије за праћење активности за увођење испита којима се завршава одређени ниво средњег образовања одржан је 24. јануара у Министарству просвете, науке и технолошког развоја.

Задатак комисије је да прати целокупан процес припреме државне матуре – припреме установа средњег и високог образовања, спровођење ИПА пројекта „Унапређење средњег образовања и васпитања путем увођења испита“, анализу процеса и давање препорука за његово унапређивање. 

Почетку састанка присуствовао је министар просвете Младен Шарчевић који је чланове комисије упознао са актуелностима у образовном систему које су значајне  за процес увођења  државне матуре.

Председница комисије је државни секретар Ана Ланговић Милићевић, а чланови  представници свих релевантних и заинтересованих страна у процесу имплементације државне матуре.

Међу члановима су и представници средњег и високог образовања, као и универзитета, факултета, удружења родитеља, цивилног сектора, али и помоћници министра просвете оних сектора у чијој је надлежности спровођење пројекта. 

Loading