ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Првог дана 19. Сајма образовања „Путокази“ у Новом Саду представили се предшколци и ученичке задруге из основних школа

Првог дана 19. Сајма образовања „Путокази“ у Новом Саду на штанду Министарства просвете своја достигнућа и таленте представили су најпре малишани из Предшколске установе „Радосно детињство“ који су на посетиоцима Сајма приказали на који начин сазнају и уче заједно са својим васпитачима.

Своје музичке таленте и достигнућа приказали су ученици и Музичке школе „Исидор Бајић“ из Новог Сада, који су за посетиоце сајма припремили пригодан програм и изводили дела класичне музике на различитим инструментима.

Првог дана Сајма представиле су се и ученичке задруге из Основне школе „Јован Поповић“ из Новог Сада, Основне школе „Матија Губец“ из Доњег Таванкута, Основне школе „Петефи Шандор“ из Бечеја, Основне школе „Јован Поповић“ из Чоке, Школе за основно и средње образовање са домом „Вук Караџић“ из Сомбора, Основне школе „Петар Кочић“ из Накова, Основне школе „Јован Јовановић Змај“ из Сремске Митровице и Основне школа „Први октобар“ из Ботоша.

Ученичке задруге важан су део образовно-васпитног рада у школама и оне развијају потенцијал и радне навике ученика, предузетничке компетенције и јачају мотивацију за производним и радним процесима, као и самопоуздање и свест о властитим интересовањима и могућностима. Ђаци из ових ученичких задруга изложили су производе које праве или узгајају у својим задругама.

На штанду Министарства просвете присутна је и канцеларија Темупс која представља програме омладинске размене који су намењени младима од 13 до 30 година.

Другог дана Сајма образовања „Путокази“ на штанду Министарства просвете представиће се средње школе, а у светлу предстојећег уписа у средње школе за све заинтереосване организован је Инфо кафе кутк.

На штанду Министарства своје уметничке радове су изложили корисници денвног боравка ШОСО са домом ученика „Милан Петровић“.

 

Loading