ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Рад ученичких домова реорганизован због специфичне здравствене ситуације по упутствима Кризног штаба

Директори свих домова ученика средњих школа и школа са домом обавештени су, пре почетка школске 2020/2021. године, да ће организација живота и рада у установама ученичког стандарда, зависити од актуелне епидемиолошке ситуације и одлука и препорука Кризног штаба за сузбијање заразне болести COVID 19, а у циљу заштите здравља становништва.

Став лекарског дела Кризног штаба је да би ученичке домове у Србији требало затворити ако се три одсто њихових корисника зарази вирусом ковид 19, због тога је Министарство просвете, науке и технолошког развоја ученичким домовима упутило допуну стручног упутства којом се налаже да се за 50 одсто смањи број ученика смештен у домовима установа.

Ученички домови због специфичне здравствене ситуације морају бити на тај начин организовани, а Министарство просвете, науке и технолошког развоја дужно је да поштује препоруке Кризног штаба.

Смањењем броја ученика у ученичким домовима стварају се безбеднији услови за смештај ученика.

У ученичким домовима смештени су средњошколци, а нова организација рада коју предвиђа допуна Стручног упутства усклађена је са организацијом рада школе.  Настава у средњој школе организовано је тако да ученици једне недеље похађају наставу у школи, а друге прате он лине наставу путем телевизије, када нема преке потребе да буду у ученичком дому. Одлука је донета како би се испуниле прописане епидемиолошке мере и спречило угрожавања здравља корисника домова и запослених у условима потпуне попуњености капацитета установа.

Loading