ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Радионица Укључивање у формално образовање деце избеглица/миграната

Радионица Укључивање у формално образовање деце избеглица/миграната, а коју су организовали УНИЦЕФ, Центар за образовне политике и Министарство просвете, науке и технолошког развоја одржана је у Београду 3. и 4. јула 2017. године. Дводневи рад је планирана активност у оквиру пројекта Подршка ученицима избеглицама/мигрантима на територији Републике Србије са циљем идентификовања изазова који су уочени у току пријема и подршке ученицима, ради утврђивања модела и појединачних активности који могу допринети превазилажењу изазова у примени Стручног упутства за укључивање ученика избеглица/тражилаца азила у систем образовања и васпитања, израде нацрта Програма добродошлице за децу мигранте и избеглице, утврђивања потреба школа за подршком и припремама образовних установа за укључивање ученика миграната у образовање у школској 2017/2018. години.

Радионици су присуствовали представници школа и предшколских установа који су били укључени у пројекат, представници Министарства са просветним саветницима из школских управа са чијих територија су школе и предшколске установе, представници центара за социјални рад, ЗУОВ-а, међународних и домаћих невладиних организација (УНИЦЕФ, УНХЦР, Save the Children, ПИН, Адра, ДРЦ и др.)

Скуп су поздравиле Весна Недељковић, помоћница министра за предшколско и основно образовање и васпитање, Тања Ранковић, руководитељка програма образовања у УНИЦЕФ-у, и Јасминка Чекић Марковић , директорка Центра за образовне политике.

 

Loading