ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Радионица за припрему предлога Хоризонт Европа пројеката

Радионица за припрему предлога пројеката Horizon Europe ERA Chairs и MSCA Staff Exchanges позивe биће организована путем online платформе Zoom, у уторак, 8. фебруара 2022. године, са почетком од 10:15 часова.

Циљ радионице је да учесницима пружи знања која су потребна за припрему предлога пројеката научно-истраживачких институција и компанија за ова два позива. Скрећемо пажњу да су ови позиви намењени компанијама за Staff Exchanges, академским и истраживачким институцијама.

У првом делу, учесници радионице ће бити детаљно упознати са самим позивом Horizon Europe ERA Chairs, чији је циљ да подржи истраживачке институције у запошљавању најбољих истраживача у области у којој желе да постану лидери у блиској будућности и да формирају препознатљиве тимове/центре у тој области. Буџет пројекта може бити до 2.5 милиона евра. Крајњи рок за подношење предлога пројекта за овај позив је 15. март 2022.

Други део радионице је посвећен анализи позива и пројектној апликацији за програм MSCA Staff Exchanges. Овај позив промовише интерсекторску, интернационалну и интердисциплинарну сарадњу, у истраживачкој теми пројекта, кроз плаћене размене запослених (у периоду од 1 месеца до 12 месеци). Крајњи рок за подношење предлога пројекта, на 30 страна, за овај позив је 09.03.2022.

Иако се радионица превасходно организује у циљу подршке припреми предлога пројеката за ова два конкретна позива, учесници ће знања стечена на овој радионици моћи да искористе и за друге позиве у оквиру Horizon Europe програма.

Уколико сте заинтересовани да учествујете на радионици, молимо вас да региструјете своју пријаву на линку: https://kpmg-rs.zoom.us/webinar/register/WN_I2caV-5oQ2WEnokriQ3bAA, закључно са петком, 4. фебруаром 2022, до краја радног дана. Након регистрације, добићете е-mail са линком за приступ, који ће бити отворен на дан радионице.

Ова радионица  се реализују у оквиру пројекта „ЕУ Подршка Научно -технолошком парку Београд у пружању услуга иновативним компанијама“, који финансира Европска унија.

ПРЕУЗМИТЕ:

Агенда радионице

 

Loading