ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Радионице у школи и током распуста

Министар просвете, науке и технолошког развоја др Срђан Вербић посетио је данас Основну школу „Бранко Радичевић“’ на Новом Београду где наставници, и за време зимског распуста, организују различите радионице на којима ученици могу да стекну нова знања и вештине.

Министар Вербић је истакао да је доласком у Основну школу „Бранко Радичевић“ желео да покаже добар пример како се ефикасно користи време у школи и навео да је то добар пример који треба примењивати.

„Није школа само ван распуста. И у току распуста може ефикасно да се употреби време да ученици нешто науче. Овде постоји простор и наставници који желе да раде са ђацима и у току распуста. Желимо да тај модел што је више могуће претворимо у систем“, рекао је министар Вербић.

Наводећи да се све време прича о томе како би требало растеретити ђаке и како би требало смањити број часова, али истовремено и како би ученици требало више да раде, министар је оценио  да ученици не морају све да раде на часовима када постоје радионице. Како је истакао, сви ђаци који су данас у школи су ту зато што су исказали интересовање и што желе и једва чекају прилику да науче и усаврше се.

Ученици су данас имали радионице из српског језика, немачког језика, информатике и народне радиности, а и певањем у хору, исказали су свој музички таленат. У школи постоје и ликовна и драмска радионица, читање и разумевање прочитаног, занимљива математика, оригами – прављење цветова од папира, хеклање и штрикање, чувари природе…

Директорка Основне школе “Бранко Радичевић“ Смиљана Павловић рекла је да се од прошлог зимског распуста школа организују радионице, те да их похађају ученици који су током распуста у Београду и који то желе, али и да се током распуста организује и додатна и допунска настава за ученике .

Министар Вербић је са директорком посадио и садницу бора, коју је добио као поклон од Основне школе „Србија“ из Црквине у општини Шамац у Републици Српској коју су отворили премијер Србије Александар Вучић и председник Републике Српске Милорад Додик.

Loading