ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Радионице за ученике и родитеље поводом почетка реализације пројекта „Заједно и безбедно кроз детињство“

У циљу представљања и најаве почетка реализације пројекта „Заједно и безбедно кроз детињство“ у свим основним школама у Републици Србији у школској 2023/2024. години, Министарство просвете и Министартво унутрашњих послова организоваће промотивне радионице за ученике и родитеље које ће бити одржане 2. септембра 2023. године на Ади Циганлији у периоду од 10 до 18 часова (на делу „Beer Garden“, травнати део иза Лидла са Макишке стране).

 Радионице ће бити интерактивне природе, деци ће бити представљен рад јединица полиције (ронилачка и џудо екипа Жандармерије, припадници Специјалне антитерористичке јединице, ватрогасне службе, криминалистички инспектори Управе криминалистичке полиције, саобраћајне полиције, припадници Агенције за безбедност саобраћаја).

Током радионица, деца и родитељи ће имати прилике да активно разговарају, изнесу питања, предлоге и евентуалне недоумице. У радионицама ће поред представника Министарства унутрашњих послова, учестовати Министарство просвете, као и Канцеларија Повереника за заштиту равноправности.

 Поред самих радионица учеснике очекује низ занимљивих игара и пратећег садржаја. За учеснике радионица и игара предвиђене су и симболичне награде.

 Циљеви пројекта „Заједно и безбедно кроз детињство“ су подизање свести код ученика основних школа о последицама насилног понашања у стварном и виртуелном окружењу, препознавање различитих видова насиља и дискриминације, усвајање стратегија за помоћ другима у невољи и вештина ненасилног решавања конфликата, развијање емпатије и усвајање знања и вештина о безбедном учешћу у саобраћају и понашању у ванредним ситуацијама.

Loading