ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Радни састанак представника Министарства просвете, науке и технолошког развоја са представницима Универзитета у Београду о Стратегији развоја високог образовања до 2027. године.

Министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић, представници ресорног министарства и Сената Универзитета у Београду одржали су данас  у Студентском одмаралишту „Радојка Лакић“ на Авали радни састанак посвећен Стратегији развоја високог образовања до 2027. године.

У свим  универзитетским градовима о истом материјалу дискутоваће и Сенати других универзитета. Следећи корак је да се сугестије и предлози који су у духу Стратегије укључе у материјал и припреми за јавну дискусију, рекао је министар просвете Младен Шарчевић.

Он је најавио да ће јавна дискусија почети у првој половини октобра и да ће дебате бити одржане у Београду и на Златибору.

Иначе, рад на Стратегији образовања и науке за период од 2020. до 2027. године, почео је у јуну прошле године.

Министарство просвете науке и технолошког развоја почело је у фебруару 2020. године, у Београду и Нишу, стручне консултације о оквиру за израду ,,Стратегије развоја образовања и васпитања до 2027. године“, када је стручној јавности представљена област предшколског и основног образовања и васпитања. Након тога, почетком јуна представљен је oквир Стратегије развоја средњег образовања и васпитања и целоживотног учења  до 2027. године.

Loading