ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Радовић на свечаности поводом почетка 2024/2025. школске године на Академији за безбедност

Државни секретар проф. др Ивица Радовић присуствовао је свечаности поводом почетка 2024/2025. школске године на Академији за безбедност у оквиру Безбедносно-информативне агенције и том приликом истакао да Министарство просвете има изузетну сарадњу и високо уважавање специфичног значаја и места Академије за безбедност и студија националне безбедности у укупном систему високог образовања у Србији.

Свесни смо чињенице да се човечанство, а слободно можемо рећи и планета Земља, данас налазе пред низом безбедносних изазова, ризика и претњи. Где и како наћи решење за све те бројне изазове, ризике и претње – наравно управо у речима – снагом знања до решења“ рекао је Радовић.

Он је обраћајући се полазницима Академије истакао да су се уписом студија националне безбедности определили за обављање послова у којима ће се сусретати са задацима који изискују посебне квалитете и вештине неопходне да успешно одговоре високим захтевима будућег занимања.

Да би одговорили овим захтевима неопходно је високо образовање из домена националне безбедности, укључујући при том широк спектар образовних садржаја и спознаје модерних међународних политичких и технолошких процеса, који опет са своје стране укључују приврженост демократским вредностима, међународном праву и наглашавам, имајте то увек на уму, препознавању и високом вредновању сопственог националног идентитета и традиције“, рекао је државни секретар.

 

Loading