ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Радовић отворио изложбу радова ученика Специјалне школе Бубањ

Државни секретар у Министарству просвете, науке и технолошког развоја проф. др Ивица Радовић отворио је у Народном музеју изложбу радова ученика Специјалне школе „Бубањ“ из Ниша, под називом „Великани очима деце“, која је организована поводом Светског дана детета.

Радовић је овом приликом подсетио друштво на одговорност коју имамо према деци, а посебно оној деци која се налазе у осетљивом положају.

Данашња изложба специјалне школе “Бубањ“ треба да буде добар модел и инспирација за све и за нашу укупну друштвену заједницу која мора бити спремна да их подржи и разуме“, рекао је Радовић.

Он је истакао је да ова изложба отвара и доприноси једном новом поглављу у разумевању деце у инклузивном свету.

Државни секретар је подсетио да се ова изложба реализује у оквиру акције коју су покренули управо деца под слоганом „Заједно можемо поново да осмислимо зеленији и одрживи свет без дискриминације, бољи свет за свако дете“.

Отварању изложбе присуствовала је и директорка Народног музеја Бојана Борић Брешковић, која је рекла да су деца увек посебно драга категорија посетилаца музеја.

Борић Нешковић је истакла да су запослени у Народном музеју уживали у радовима док су постављали изложбу и позвала све суграђане да у наредних месец дана погледају ремек дела ученика школе „Бубањ“.

Loading