ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Расписан архитектонско-урбанистички конкурс за уређење и изградњу смештајних капацитета у Студентском граду на Новом Београду

Министарство просвете, науке и технолошког развоја, у сарадњи са Удружењем архитеката Србије, расписало је јавни међународни једностепени архитектонско-урбанистички конкурс за уређење комплекса, изградњу нових и реконструкцију постојећих смештајних капацитета у комплексу „Студентски град“ у Новом Београду.

“Изградња нових капацитета у „Студентском граду“ део је напора Министарства да се унапреди студентски стандард у Републици Србији.  У оквиру Пројекта “Студентско становање” који реализујемо уз подршку Развојне банке савета Европе ЦЕБ, обезбедили смо 48.500.000 евра за изградњу нових и реконструкцију и доградњу постојећих студентских домова. У првој фази, поред новог објекта у Студентском граду, уложиће се средства за завршетак студентског дома у Нишу, чиме обезбеђујемо укупно 1400 нових места у студентским домовима у ова два универзитетска центра”, рекао је први потпредседник Владе Србије и министар просвете, науке и технолошког развоја Бранко Ружић.

План је да објекат студентског дома у Студентском граду у Београду, за који је расписан јавни међународни архитектонско-урбанистички конкурс, буде површине око 24.000 м2, са укупно 1.000 нових места за смештај студената.

Програм „Студентско становање”, Министарство реализује уз техничку подршку УНДП.

Loading