ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Разговори са Мисијом ММФ-а

Министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић разговарао је  са шефом Мисије Међународног монетарног фонда Џејмсом Руфом и представницима техничке Мисије ММФ. 

Министар Шарчевић упознао је представнике Мисије са до сада спроведеним реформама у систему образовања.

Тренутно су у скупштинској процедури четири закона, план је да до краја године усвојимо још четири, чиме ћемо имати потпуно завршен законодавни оквир, рекао је Шарчевић.

Шеф Мисије ММФ Џејмс Руф рекао је да је импресиониран оним што је урађено у оквиру законодавне реформе.

Говорећи о рационалнизацији у просвети констатовано је да се на томе ради у два правца. Први је делимично окончан, јер се односи на план уписа у средње школе и формирање одељења у основним и средњим школама, али и на расподелу технолошких вишкова и исплату отпремнина. У том погледу остварили смо смо очекиване резултате, а у наставку следи строга контрола ЦЕНУС-а, нагласио је Шарчевић.

Други правац рационализације система требало је да буде мрежа школа. Светска банка ради на платформи, рекао је министар и подсетио да је план био да се платформа заврши до краја августа.

Нови рок је средина новембра, додао је он и најавио почетак рада на мрежи образовно васпитних установа у целој Србији, за шта ће и у буџету Министарства за 2018. бити издвојена одређена средства.

Loading