ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Развој дуалног модела студија у Топличком округу

Помоћница министра просвете за дуално образовање и васпитање проф. др Габријела Грујић присуствовала је церемонији потписивања уговора између Академије струковних студија Јужна Србија и компанија које су заинтересоване да се укључе у дуални модел студија.

Помоћница министра Грујић је том приликом истакла да потписивањем ових уговора привредници овог краја препознали су значај дуалног модела образовања који младим људима пружа могућност стицања знања и вештина, након којих су одмах спремни за тржиште рада.

Академија струковних студија Јужна Србија показала је највиши степен одговорности и драго ми је што су привредници показали да верују у овај модел образовања и да ће у будућности имати угледне и одговорне запослене“ рекла је Грујићева.

Одсек за пољопривредно-прехрамбене студије потписao je уговор са винаријом „Топличи виногради“ из Прокупља за студијски програм Воћарство и виноградарство, док је за студијски програм
Прехрамбена технологија, потписан уговор са предузећима  „Планинка“ из Куршумлија, Млекара „Milk house“ Ниш и са пекара „Бранковић“.

Одсек за пословне студије Блаце сарађиваће са Специјалном болницом за рехабилитацију Пролом Бања чији је оснивач ДОО „Планинка“ за студијски програм Туризам.

Loading