ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Реконструисана Машинско-електротехничка школу у Прибоју

Државни секретар Министарства просвете, науке и технолошког развоја Душан Кићовић обишао је данас реконструисану Машинско-електротехничку школу у Прибоју.

Школа изгледа веома импозантно. Сагласан сам да без доброг образовања нема јаке државе. Министарство просвете је то веома добро разумело и улаже у све образовне објекте у Србији. У новим кабинетима и условима која им се сада пружају деца ће стицати знања на ефикаснији начин, а касније ће моћи да их и примене и у пракси. Драго ми је да ће се дуално образовање и у овом граду са средњошколског проширити и на високошколско, рекао је Kићовић на свечаности поводом отварања школе.

У реконструкцију две прибојске школе – Машинско–електротехничке и ОШ „Десанка Максимовић“  уложено је око 541 милион динара. Радови у обе школе су финансирани средствима Kанцеларије за управљање јавним улагањима.

Председник општине Прибој Лазар Рвовић навео је да се доста урадило у претходна два месеца по питању побољшања услова у школству у тој средини.

Пре неколико дана пуштена је у функцију и котларница која греје оба школска објекта. Све ово не би било могуће без подршке Владе Републике Србије, односно Kанцеларије за јавна улагања, рекао је он.

Loading