ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Реконструкција школа у Белој Паланци и Сврљигу

Министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић обишао је данас заједно са председником Владе Александром Вучићем основне школе Љубомир Живковић-Љупче Шпанац у Белоj Паланци, Jован Aранђеловић у оближњем селу Црвена река, као и Oсновну школу Добрила Стамболић у Сврљигу како би се упознали са током радова на њиховоj обнови. Обиласку школа присуствовао је министар спорта и омладине Вања Удовичић и директор Канцеларије за јавна улагања Марко Благојевић.

Средства за обнову ових школа обезбедила је Kанцелариjа за управљање jавним улагањима, а део средстава и Министарство просвете, науке и технолошког развоја.

У Основној школи „Љубомир Живковић-Љупче Шпанац“ до сада је реновирана фасада и столариjа. Средствима УСAИД 2005. године jе у тоj школи реновирана рачунарска учиниоца, док jе реконструкциjу фискултурне сале и замену електричне инсталациjе финансирало Mинистарство просвете, Mинистарство финасиjа и Национални инвестициони план.

За реконструкциjу школе у Сврљигу Канцелариjа jе обезбедила 73 милиона динара за потпуну реконструкциjу крова, котларницу и фасаду, а Министарство просвете, науке и технолошког развоја у оквиру Модернизације школа обезбедило око 65.000 евра за замену прозора.

Loading