ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Реконструкција школа у Пироту

Председник Србије Александар Вучић, министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић и директор Канцеларије за управљање јавним улагањима Марко Благојевић посетили су данас Основну школу ”8.септембар” и Школу за основно и средње образовање ”Младост” у Пироту, у којима је се изводе свеобухватни радови на реконструкцији.

Држава је у обнову две пиротске школе уложила скоро 800.000 евра. Председник Србије је након обиласка школа прецизирао да је  65 милиона динара уложено у реконструкцију школе  за ”8.септембар”, а 32 милиона динара за ”Младост”. Председник је  најавио да ће се у обнову школа улагати што је могуће више, јер, каже, да када деца иду у нове школе имају више мотива да уче и боље су стимулисани да раде.

Ми ћемо са овим послом наставити у Димитровграду. Мислим да скоро милион евра иде у обнову тамошње школе. То је једна свеобухватна, озбиљна реконструкија, то су обнове које се обављају после 40, 50, 60 година, рекао је Вучић.

Mинистар Младен Шарчевић рекао је након посете школама да је Пирот одличан пример добре сарадње града са образовним институцијама, јер град снажно у свим аспектима подржава образовне институције и има одличну сарадњу са Министарством.

Био сам у Пироту више пута и могу рећи да је реч о позитивном примеру у области образовања. Драго ми је што сам од свих чуо да нема већих проблема, јер када нема проблема, можемо да се посветимо развоју. Од директора свих школа и вртића чуо сам да локална самоуправа подржава њихов рад, и то је одличан пример, нагласио је Шарчевић.

Loading