ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Реконструкција средње школе у Сокобањи

 Министар просвете, науке и технолошког развоја обишао је данас радове на обнови Средње школе „Бранислав Нушић“ у Сокобањи.

Осим реконструкције старих објеката, како би деца имала добре услове за учење и спорт, интензивно радимо и на дигитализацији система образовања, рекао је министар Шарчевић. Инсистирамо на квалитету рада и руковођења, а како бисмо просвету вратили на место које јој припада указао сам представницима локалне самоуправе на важност оснивања општинског савета родитеља и важност  јачања улоге актива директора, изјавио је министар након обиласка школе.

Иначе, за реконтрукцију Средње школе ”Бранислав Нушић” Канцеларија за управљање јавним улагањима издвојила је 78 милиона динара. До сада је завршена прва фаза реконструкције, обновљена је фасада, замењени столарија и електроинсталације, а постављени су и нова расвета и нови систем грејања.

Током посете Сокобањи министар Шарчевић је обишао и Основну школу „Митрополит Михаило“. Председник општине Исидор Крсић рекао је да је пројекат комплетне реконструкције објекта који је под заштитом као споменик културе одобрен и да је у току  припрема пројектно техничке документације.

У разговору са представницима локалне самоуправе министар Шарчевић је рекао да ће општине ускоро бити контактиране у вези са новом мрежом школа.

Мрежа школа не одговара садашњим потребама, многа решења су лоша и скупа, али превасходно  педагошки лоша, рекао је министар и додао да ће се при изради нове мреже образовних установа водити рачуна о људским и материјалним ресурсима. Циљ је да где год је то могуће обезбедимо целодневну наставу, а да неискоришћене објекте употребимо превасходно у сврху ђачког туризма, који ће бити много примеренији и ученицима  и родитељима, поручио је министар.

Loading