ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Реорганизација високих струковних школа

Министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић одржао је конференцију за новинаре поводом оснивања Академије пословних струковних студија Београд, високошколске установе која је  основана Одлуком Владе Републике Србије спајањем Београдске пословне школе – Високе школе струковних студија у Београду и Високе пословне школе струковних студија у Блацу.
Министар је истако да, када је реч о високом образовању, највише притужби стиже на рачун високих пословних школа.

Где год има много новца, ту је и невоља, јер се за њих сви интересују“, нагласио је министар. За разлику од факултета,  који осим декана имају и ректора као вишу инстанцу контроле, високим струковним школама управљају директори које нико не контролише, прецизирао је министар Шарчевић и најавио даљу реорганизацију високих школа, како у области економије, тако и туризма, медицине и школа за васпитаче.

Министар је подсетио да је формиран привремени Савет за Академију пословних струковних студија кога чине и експерти из области права, економије и финансија. Њихов задатак биће да утврде шта се тачно дешавало у две високе пословне школе, у Блацу у Београду, али и  направе добре моделе  наставе и испита.

Loading