ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Република Србија и град Београд домаћини 14. Светске географске олимпијаде

Министар просвете, науке и технолошког развоја  Младен Шарчевић разговарао је данас са представницима Организационог одбора 14. Светске географске олимпијаде директором Регионалног центра за таленте „Београд 2“ Николом Срзентићем, Тањом Дангубић, помоћником градског секретара за спорт и омладину, Иваном Новковић са Географског факултета у Београду и Љиљаном Орлић.

Република Србија и град Београд по први пут биће домаћини 14. Светске географске олимпијаде, која ће бити одржана од следеће године од 2. до 8. августа, а организатори су Регионални центар за таленте „Београд 2“ и Град Београд .

Према речима Николе Срзентића, Србија је стала у ред великих земаља и Београд је у великој конкуренцији за организацију Олимпијаде стао испред Хонг Конга, Ванкувера и других светских градова.  Он је навео да  ће се трудити да на најбољи начин представе земљу.  На Олимпијади се очекује учешће више од 500 ученика из 52 државе.

Министар Шарчевић је истакао да имају подршку и да рачунају на несебичну помоћ Министарства, просвете, науке и технолошког развоја у реализацији Олимпијаде .

Организацију Олимпијаде подржали су према речима Срзентића и САНУ, Скупштина града Београда и друге институције.

Loading