ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Резултати из позива за предлоге пројеката мултилатералне научне и технолошке сарадње у дунавском региону за период 2020-2021.

Изборни састанак из Позива за предлоге пројеката за период  2020-2021. година, из Програма  мултилатералне научне и технолошке сарадње у дунавском региону, са представницима Аустријског савезног министарства просвете, науке и истраживања, Министарства просвете, омладине и спорта Чешке Републике,  Министарства просвете, науке, истраживања и спорта Словачке Републикe и Француског министарства Европе и спољних послова,  одржан је у Бечу и Београду, 14. фебруара 2020. године.

Евидентирано је да се у дунавској мрежи на Позив пријавило 55 административно коректних мултилатералних предлога пројеката, који су у свакој од земаља учесница у Позиву, евалуарани на основу критеријума утврђеним Програмом. Током састанка је усаглашена и закључена листа од укупно 20 најбоље оцењених пројеката за финансирање, од којих је 12 пројеката са учешћем српских научноистраживачких организација. Кроз мултилатералне пројекте Србија је остварила сарадњу са Аустријом у 6 пројекта, са Словачком у 7 пројеката, са Чешком у 8 пројеката и са Француском у 7 пројеката. Одобрени мултилатерални пројекти у свим земљама учесницама Позива почеће рализацију и финансирање, у трајању од 22 месеца, према националним шемама финансирања од 1. марта 2020. године.

Током састанка договорено је да се наредни Позив за предлоге пројекта мултилатералне научне и технолошке сарадње у дунавском региону за период 2022-2023. година, објави у пролеће 2021. године. Очекује се да се број земаља дунавског региона учесница у Позиву, као и других заинтересованих земаља повећа.

Листу одобрених пројеката за финансирање у пројектном циклусу за 2020-2021. годину можете преузети овде.

Loading