ЋИРИЛИЦА | LATINICA

РЕЗУЛТАТИ ПОЗИВА ЗА ПРЕДЛОГЕ ПРОЈЕКАТА НАУЧНЕ И ТЕХНОЛОШКЕ САРАДЊЕ У ДУНАВСКОМ РЕГИОНУ за 2017-2018.

Изборни састанак са представницима Аустријског савезног министарства за науку, истраживање и економију, Министарства просвете, омладине и спорта Чешке Републике и Министарства просвете, науке, истраживања и спорта Словачке Републикe, из Позива за предлоге пројеката научне и технолошке сарадње у дунавском региону за 2017-2018. годину одржан је 22. децембра 2016. године.

Евидентирано је да се у дунавској мрежи на Позив пријавило 47 административно коректних мултилатералних предлога пројеката, који су у свакој од земаља евалуарани на основу критеријума утврђеним Програмом. Током састанка је усаглашена и закључена листа од укупно 19 пројеката за финансирање, од којих је 11 пројеката са учешћем српских научноистраживачких организација, 14 пројеката са учешћем аустријских научноистраживачких организација, 17 пројеката са учешћем словачких научноистраживачких организација и 18 пројеката са учешћем чешких научноистраживачких организација. Договорено је да наредни Позив за предлоге пројекта мултилатералне научне и технолошке сарадње у дунавском региону за 2019-2020, буде објављен у пролеће 2018. године. Очекује се да се број земаља дунавског региона учесница у позиву, као и других заинтересованих земаља повећа..

Листу одобрених пројеката за финансирање у пројектном циклусу за 2017-2018. годину можете погледати на страници мултилатералне научне и технолошке сарадње у Дунавском региону или преузети листу ОВДЕ

 

Loading