ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Резултати конкурса за билатералне пројекте између Републике Србије и Народне Републике Кине за 2015-16

На основу Споразума о научно-технолошкој сарадњи између Републике Србије и Народне Републике Кине, у Београду је 17. септембра 2015. године одржано Треће заседање српско-кинеског Мешовитог комитета.
Делегацију Министарства просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије предводио је помоћник министра за науку, др Никола Танић, а кинеску делегацију Цанг Јиан, заменик директора Сектора за међународну сарадњу у Министарству за науку и технологију Народне Републике Кине.

Полазећи од потребе да се подржи научна и технолошка сарадња на бази паритета и реципрочног интереса, уз поштовање националних приоритета, у области развоја науке и технологије у обе земље усаглашен је и потписан Протокол са Трећег заседања Мешовитог српско-кинеског комитета.

Мешовити комитет је установио да је на Јавни позив за суфинансирање заједничких научноистраживачких пројеката између Републике Србије и Народне Републике Кине у 2015/2016. години пријављено 45 пројекта коју су задовољили услове конкурса.

Након разматрања пристиглих предлога, те у складу с утврђеним приоритетима и правилима Јавног позива, укупно је за реализацију доцизабрано 20 пројеката у трајању од две године, почев од 1. октобра 2015. до 30. септембра 2017. године.

Обе стране ће финансирати пројекте према сопственим моделима у националној валути, тако да страна која упућује покрива трошкове превоза између две земље, а страна која прима покрива трошкове смештаја и локалног превоза, неопходне за реализацију сарадње на одобреном пројекту.

Руководиоци усвојених пројеката биће обавештени писменим путем о динамици и начину финансирања.

Loading