ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Резултати националног Euroguidance такмичења добрих пракси у области каријерног вођења и саветовања 2022. године

Помоћник министра просвете, науке и технолошког развоја Александар Јовић отворио је је Euroguidance конференцију „Каријерно вођење и саветовање у Републици Србији и Европи”, на којој су представљене актуелности и иновације, као и примери добре праксе у области каријерног вођења и саветовања из Србије и других европских земаља.

Стручњаци у области каријерног вођења и саветовања из више европских земаља представили су новине у Europass мрежи, извештај Европске фондације за обуке (ЕТФ) у погледу националних система подршке развоју каријере спроведену у земљама Западног Балкана, као и нову CareersNet студију.

Током конференције било је речи и о развоју профила компетенција каријерних практичара у Србији и другим европским земљама.

Седму годину за редом, били су свечано проглашени победници Националног такмичења добрих пракси у области КВиС, а представљени су и примери добре праксе, које су у Србији спроведене у оквиру међународне сарадње.

Конкурс за седмо Национално Euroguidance такмичење био је отворен до 10. септембра 2022. и на њега је пристигло укупно 16 пријава.

Прва награда додељена је пракси под називом: ”Оспособљавање за запошљавање корисница услуге социјалне заштите – Сигурне куће, друга награда додељена је пракси под називом ”Интерни сајам запошљавања”, док је трећа награда додељена пракси под називом „Унапређење запошљивости младих кроз радне праксе“.

Признања су додељена пракси ”Каријера 4.0” за посебан допринос у погледу менторског рада са талентованим ученицима и пракси ”MY JOB, MY FUTURE (Мој посао, моја будућност за посебан допринос у виду препознавања могућности коришћења eTwinning платформе за активности каријерног вођења и саветовања.

Похвалнице су додељене пракси ”Моје предузеће” за креативност у реализацији активности и подршку каријерном развоју ученика млађег узраста и ”Пронађи свој каријерни код” за обједињавање различитих ресурса у циљу креирања активности у области каријерног вођења и саветовања.

Loading