ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Резултати наградног конкурса за школске програмерске тимове

Визуелизација отворених података Министарства просвете, науке и технолошког развоја

Министарство просвете, науке и технолошког развојa (МПНТР), у сарадњи са Тимом за социјално укључивање и смањење сиромаштва Владе Републике Србије (СИПРУ), расписало је наградни конкурс под називом „Визуелизација отворених података МПНТР“.

Циљ конкурса је био да се кроз такмичење повећа интересовање ученица и ученика за програмирањем, да се подстакну средње школе да развијају рад са заинтересованим ученицама и ученицима, као и да се у исто време промовише концепт отворених података.

На конкурс су се пријавила три средњошколска програмерска тима која су направила визуелизацију неког од сетова података (или комбинације сетова података) из информационог система МПНТР доступних на порталу отворених података МПНТР.

  • Признања и награде Конкурса

Комисија за преглед радова и одлучивање о наградама је констатовала да су сва пристигла решења испунила услове и успешно одговорила на задатак Конкурса.

Одлука Комисије је да сви учесници добију признања МПНТР и СИПРУ за учешће на Конкурсу, као и симболичне награде у виду књига из области програмирања док ће школама свa три тима бити додељен по један комплет ARDUINO развојног система. Награде обезбеђује Тим за социјално укључивање и смањење сиромаштва Владе Републике Србије (СИПРУ).

  • Награђени тимови:

Школски центар „Никола Тесла“ – Вршац

ПОЛИТЕХНИКА – школа за нове технологије – Београд

Рачунарска Гимназија, Математичка Гимназија – Београд

 

Свечаност доделе признања и награда одржаће се у накнадно одређеном термину током прве половине јула 2016. године.

Материјале свих пристиглих радова, као и детаље одлучивања Комисије о радовима можете погедати на делу портала отворених података МПНТР посвећеном овом Конкурсу.

Loading