ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Рума: Образовање прати привреду

Министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић посетио је данас Руму и разговарао са председником те општине Слађаном Манчићем. На састаку је истакнуто да је да је Рума општина у којој је узлазну путању опоравка привреде пратио и опоравак образовања.

Председник општине је рекао да је сарадња школа и привреде све активнија, да су школе спремне за увођење нових стручних смерова, како би млади људи лакше нашли посао а компаније добиле нове запослене, спремне да одмах из школе уђу у производни процес. Подсетивши да је доласком на чело ресора затекао само три дуална образовна профила, Министар Шарчевић  је најавио да ће их до краја године бити најмање 17. „То је доказ да смо марљиво радили, доказ да ученици и привредници схватају предности дуалног модела образовања. Законима ћемо решити све потенцијалне проблеме и створити услове у којима ће пре свега бити заштићени ученици“, нагласио је министар.

Након састанка  са представницима са Манчићем министар је обишао Средњу стручну школу Бранко Радичевић, а потом одржао састанак са директорима  предшколских установа, основних и средњих школа Сремског округа.

Loading