ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Ружић: 40 милиона динара за подршку 66 студентских удружења

Први потпредседник Владе Србији и министар просвете, науке и технолошког развоја Бранко Ружић уручио је данас уговоре о дотацији за 66 студентских удружења који ће реализовати програме који су усмерени на културно-уметничке, забавне, спортске и друге активности од општег интереса за студенте.

Овај програм је један од механизама за подршку омладинским организацијама, који подстиче омладински рад и ствара простор за размену знања, идеја и искустава међу младима. Држава овим програмом подстиче континуитет, квалитет и реализацију пројеката који одговарају на потребе младих. Током година, број заинтересованих удружења се повећавао. У почетку су то била традиционалне студентске организације, оне највеће, док су се с временом „будила и расла“ и друга удружења“, изјавио је министар Ружић.

Он је истакао да Министарство просвете, науке и технолошког развоја већ 20 година финансира рад студентских удружења и културно-уметничких друштава, те да је за ове намене, ове године, издвојено 40 милиона динара.

Министар је навео да су неки од подржаних пројеката потпуно нови, а неки су већ традиционални, попут Програма Удружења студената са Хендикепом “Инклузијада – генерација 12”, који се бави подизањем свести о концепту социјалне инклузије.

Око 50 студената је директно укључено у овај програм, а око 1.500 студената се упозна са циљевима током реализације програма на годишњем нивоу“, рекао је министар.

Он је посебно издвојио подршку за шест академских културно-уметничких друштава АКУД „Бранко Крсмановић“, АКУД „Жикица Јовановић Шпанац“, АКУД „Мика Митровић Јарац“, Академски хор „Колегиум музикум“, АКУД ,,Соња Маринковић“ из Новог Сада и Академско друштво ,,Гусле“ из Кикинде.

Министар је још једном у име  Министарства просвете, науке и технолошког развоја и своје лично име честитао свим добитницима.

Loading