ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Ружић: Браво студенти!

Интересовање студената за имунизацију на пунктовима који се налазе  у студентским поликлиникама и студентским домовима и даље постоји, а студенти имају могућност да се вакцинишу и на осталим пунктовима за вакцинацију.

Први потпредседник Владе Србије и министар просвете, науке и технолошког развоја Бранко Ружић похвалио је студенте који на овај начин показују висок ниво одговорности и штите како себе, тако и своје најближе.

С обзиром на бројне обавезе које морају да ускладе, вакцинација у студентским домовима је много једноставнија опција за студенте“, рекао је министар.

Он је оценио да поштовање епидемиолошких мера и масовна вакцинација представљају сигуран начин да се образовне установе врате устаљеном режиму функционисања.

Председница Студентске конференције универзитета Србије (СКОНУС) Маргарета Смиљанић навела је да се до 22. априла у студентским домовима у Београду вакцинисало 5500 студената, а у Нишу 1308 академаца.

Студенти се и даље, осим на овим пунктовима вакцинишу и на другим местима и пријављују се за вакцинацију и преко е-управе тако да је укупан број вакцинисаних студената знатно већи“, навела је она и додала да повећање броја доступних вакцина на пунктовима студентских поликлиника и студентских домова утиче на то да број вакцинисаних не опада.

Како је рекла, у свим универзитетским градовима по студентским домовима наставља се и пројекат „Студент волонтер“.

Студенти медицине одговарају на сва питања и недоумице студената у вези  имунизације. Ову акцију спроводе СКОНУС, Комитет за међународну сарадњу студената медицине Србија (ИФМСА) и ОПЕНС.

До сада је  у популацији узраста од 18 до 29  година укупно вакцинисано 71.194  младих.

 

Loading