ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Ружић честитао 25. година рада Савеза удружења медицинских сестара предшколских установа Србије

Први потпредседник Владе Србије и министар просвете, науке и технолошког развоја Бранко Ружић присуствовао је данас свечаној академији поводом 25. година рада Савеза удружења медицинских сестара предшколских установа Србије.

Честитајући јубилеј Ружић је захвалио медицинским сестрама васпитачима за све што чине на добробит деце о којој се старају у предшколским установама и изразио уверење да ће и убудуће наставти да раде тако посвећено.

Министарство просвете препознало је квалитет рада медицинских сестара васпитача, као професионално компетентних особа, јединог школованог профила за рад са децом до три године“, рекао је он и додао да је Србија једина земља у региону која има тај образовни профил.

Министар је навео да је сарадња Министарства и овог удружења дугогодишња и да је само један њен сегмент припрема и доношењe докумената, која представљају оквир за рад и омогућавају адекватне услове рада.

Документа су важна, али је далеко важније оно што ви у пракси, свакодневно, пружате деци. Осим тога, желим да похвалим и редовне стручне скупове као вид стручног усавршавања, али и посебан вид позорности и неге током пандемије која је била изузетно изазовна за запослене у предшколском васпитању“, казао је министар на свечаности која је одржана на Међународни дан медицинских сестара.

Он је подсетио и да је ово удружење награђено и Светосавском наградом за 2021. годину за континуирано креирање инспиративне праксе, примену нових Основа програма предшколског васпитања и образовања “Године узлета“, као и за изузетан допринос у свакодневној борби са Ковидом 19.

Министру Ружићу овом приликом уручена је и повеља за изузетан допринос раду Савеза удружења медицинских сестара предшколских установа Србије.

Loading