ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Ружић честитао 62 године рада Факултету техничких наука у Новом Саду

Први потпредседник Владе Србије и министар просвете, науке и технолошког развоја Бранко Ружић честитао је Факултету техничких наука у Новом Саду 62 године успешног рада.

„Честитам свима вама који данас свакодневно пружате максимум да овај факултет буде познат и признат у целом свету, а ваши инжењери препознати по запаженим резултатима у свом раду“, рекао еј министар на свечаној академији.

Факултет техничких наука, како је рекао, не само да ствара преко 2.000 дипломираних и мастер инжењера годишње који доприносе  развоју и функционисању најбољих компанија које данас Србија има, већ је кључни субјект по коме је Нови Сад препознат као изузетно окружење за многобројне „startup-ове“ који су глобално препознати, а запошљавају хиљаде инжењера и дају велики допринос за Нови Сад, Војводину али и целу Србију.

„Ми имамо изванредне факултете, професоре и талентоване студенте и то је окосница економског развоја Србије, али морам да истакнем да Факултет техничких наука заузима високо место, не само у нашем друштву, већ и на глобалној мапи науке и технолошког развоја“, рекао је он.

Нагасио је да у прилог томе иде чињеница да су поједини професори Факултета техничких наука већ две године међу 2% најцитиранијих научника у свету.

 

Loading