ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Ружић честитао бруцошима  усељење у студентске домовe

Први потпредседник Владе Србије и министар просвете, науке и технолошког развоја Бранко Ружић честитао је данас бруцошима  усељење у студентске домове, приликом расподеле у студентском дому „Карабурма“ и уручио упуте за усељење прворангиранима на листи.Министар је истакао да је сваке године све веће интересовање за живот у студентским домовима и да се ове године на конкурс за пријем у установе студентског смештаја у Београду пријавило око 15 одсто више студената у односу на прошлу годину.
Будући да је конкуренција тако велика, Установа Студентски центар „Београд” се сваке године труди да обезбеди што већи број места за бруцоше. Радује ме што су најмлађи академци и њихови родитељи препознали да су студентски домови добар избор за живот студената и да је квалитет услуга које нуде на високом нивоу. Ове школске године у домовима у Београду обезбеђена су места за 1211 бруцоша, рекао је министар.
Он је навео да је држава од 2012. године до данас у установе студентског стандарда инвестирала око 6.8 милијарди динара и истакао да се настављају улагања у велике пројекте, обнове и изградње домова за студенте у намери да услови за боравак у њима буду што бољи.
Једна од великих инвестиција у наредном периоду  и  уређење комплекса, изградња нових и реконструкција постојећих смештајних капацитета у комплексу „Студентски град“ у Новом Београду,  за које је расписан јавни међународни архитектонско-урбанистички конкурс. Тај комплекс, након уређења имаће  1.000 нових места за смештај студената“, рекао је Ружић.
Студенте су поздравили и ректор Универзитета у Београду проф. др Владан Ђокић и директор Студентског центра „Београд“ Горан Минић. 
Loading