ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Ружић честитао Дан Грађевинског факултета

Први потпредседник Владе Србије и министар просвете, науке и технолошког развоја Бранко Ружић честитао је данас студентима и професорима Дан Грађевинског факултета.

Грађевински факултет, као један од 31 факултета Универзитета у Београду – најстаријег, највећег и најреспектабилнијег универзитета Србије, универзитета европске и светске препознатљивости, заједно са САНУ представља храм науке и срце академског живота Србије“, рекао је Ружић, који је и председник Почасног одбора за промоцију Дана Факултета.

Он је рекао да су рад Факултета у претходном периоду обележили импозантни резултати и успеси.

Извршили сте промену модела студија, дубинску реформу курикулума, увели нове предмете и студијски програм. Драго ми је да је Министарство просвете, науке и технолошког развоја препознало значај и подржало увођење овог новог студијског програма из области информационих технологија“, додао је министар.

Министар је подсетио да је усвојена нова Стратегија научног и технолошког развоја Републике Србије за период од 2021. до 2025. године, која представља стратешки инструмент за унапређење квалитета живота грађана Србије помоћу науке и технолошког развоја.

Стратегија препознаје знање и иновације као поуздан темељ за будући економски напредак и раст стандарда грађана, развој образовања и очување здравља, безбедности и националног идентитета у Републици Србији“, рекао је он.

Истакао је да се предлаже и доношење новог Закона о иновационој делатности, којим се омогућава укључивање иновационог система Републике Србије у Европски истраживачки простор и Иновациону унију.

Loading