ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Ружић честитао Факултету безбедности у Београду 47 година успешног рада

Први потпредседник Владе Србије и министар просвете, науке и технолошког развоја Бранко Ружић честитао је данас Факултету безбедности у Београду 47 година постојања и успешног рада.

„Уз добру стратегију, рад и посвећеност, постигли сте веома запажене резултате, који су валоризовани како код нас, тако и у свету. То су препознали и будући студенти и постали сте један од најтраженијих факултета“, казао је министар на свечаности у Ректорату Универзитета у Београду.

Према његовим речима, студенти се за овај факултет опредељују због занимљивих студијских програма из различитих сегмената безбедности.

„Сви знамо да је ова област све актуелнија и да се интензивно развија. Образовни програми из области безбедности заступљени су и на високообразовним установама у свету, а Србија прати те тенденције“, навео је Ружић.

Министар је подсетио и да факултет осим, образовне, има активну научно-истраживачку делатност, као и да реализује бројне пројекте, попут оних које покреће Фонд за науку, али и међународне фондације.

„Министарство просвете, науке и технолошког развоја наставља да улаже у инфрастуруктуру високообразовних установа, како бисмо обезбедили што боље услове за рад и студирање. Препознали смо вашу потребу и у сарадњи са Развојном банком Савета Европе обезбедили средства за изградњу нове зграде Факултета безбедности. На тај начин ова образовна установа добиће нови простор и додатне капацитете, а будући студенти савременије услове за учење, на шта сам веома поносан“, истакао је Ружић.

 

Loading