ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Ружић честитао успех ђацима генерације београдских основних и средњих школа

Први потпредседник Владе Србије и министар просвете, науке и технолошког развоја Бранко Ружић честитао је данас постигнути успех ђацима генерације београдских основних и средњих школа за 2022. годину и додао да иза њиховог рада стоји велико залагање, труд и подршка наставника и родитеља.

Он је на свечаности коју је организовао Секретаријат за образовање и дечију заштиту Града Београда и којој је присуствовао градски секретар Славко Гак,  поручио  да ће Министарство и држава наставити да подржавају најбоље међу њима, како би остварили велика постигнућа у образовању.

„Велика је част и успех бити међу 300 најбољих престоничких ђака. Ово није само признање за остварене резултате већ и за труд и за успехе на такмичењима, примерено владање, добар однос са друговима, наставницима“, казао је Ружић.

Навео је да су ђаци генерације носиоци будућег развоја Београда и државе, те да су успеси многих талентованих младих људи већ сада препознати у свету.

Ружић је поручио ученицима да имају подршку ресорног министарства и градског Секретаријата за образовање и дечију заштиту, који ће наставити, како је рекао, да подстичу најбоље ученике да стичу знања и развијају вештине.

„Додељујемо стипендије и кредити ученицима, и зато је важно да наставите да учите вредно и да након тога искористите шансу да аплицирате за све видове подршке која вам стоји на располагању од стране државе“, поручио је министар Ружић.

Loading