ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Ружић честитао успех на такмичењу студентима Правног факултета из Ниша

Министар просвете Бранко Ружић честитао је данас студентима Правног факултета у Нишу на освојеном другом месту на Деветом транс-европском „Moot Court“ суперфиналу, које је одржано у Европском суду за људска права у Стразбуру.

Ружић је у разговору са студентима истакао да су оваква такмичења драгоцена прилика да развију своје компетенције, али и да се повежу и упознају са судијама и будућим колегама из различитих земаља.

Екипу Правног факултета из Ниша чинили су Душица Лазић, Марија Ранђеловић, Павле Поповић, Сања Милић, Дејана Ристић и Наталија Манојловић. За такмичење су их припремали доцент Иван Илић, Марко Недељковић, Андрија Ђорђевић и Ана Здравковић. Такмичење је симулација суђења пред Европским судом за људска права.

„Честитам вам на овом заједничком успеху, који је резултат темељне припреме, великог рада и ангажовања. То је разлог што успех ни у овој прилици није изостао“, поручио је министар Ружић .

Он је похвалио студенте Правног факултета, који традиционално учествују на оваквим такмичењима и увек остварују запажене резултате.

Ружић је истакао да високи пласмани на међународним такмичењима, сведоче о високом нивоу знања наших студената у стручним питањима и додао да су такви успеси и похвала нашег образовног система.

„Министарство просвете остаје и даље посвећено подршци талентованима ученицима и студентима, као и даљем унапређењу квалитета образовања на свим нивоима“, рекао је он.

Loading