ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Ружић: Дигитализација и развој економије заснован на науци међу кључним приоритетима

Први потпредседик Владе Србије и министар просвете, науке и технолошког развоја Бранко Ружић изјавио је данас да су међу кључним приоритетима дигитализација и развој економије заснован на науци, креативности и новим технологијама.

„Драго ми је да смо данас окупљени око још једне значајне инцијативе коју са великим задовољством подржава Министарство просвете, науке и технолошког развоја“, рекао је министар на отварању првог догађаја у оквиру пројекта стартап акцелатора Универзум, који ће кроз ментоски програм помоћи младим предузетницима у реализацији њихових иновативних идеја у свим фазама развоја.

Он је рекао да ће поново бити повећан буџет Фонда за иновациону делатност и додао да су покренути разни програми, као што је Kатапулт за иновативна предузећа, који као и пројекат Универзум нуди финансијску и менторску подршку предузећима.

„Наредне године ћемо покренути Фонд са директним подстицајима за приватне инвестиционе фондове у Србији, који ће онда финансирати наша стартап иновативна предузећа. Јасна и недвосмислена подршка стартап предузећима дефинисана је и у новој стратегији развоја стартапова, за коју је недавно завршена јавна расправа. Све ово говори колико заправо желимо да задржимо младе и талентоване, креативне људе у Србији. Пројекат Универзум је управо зато и добио нашу снажну подршку, јер сте њиме препознали оно што је суштински важно да урадимо“, рекао је министар.

Он је честитао Универзитету у Београду и компанији Моцарт на овом пројекту, који ће, како је оценио, подстаћи раст стартапова кроз менторски програм и инвестиције.

Loading