ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Ружић: Дијалог са синдикатима драгоцен, још 2500 нових радних места у просвети на неодређено

Први потпредседник Владе Србије и министар просвете, науке и технолошког развоја Бранко Ружић разговарао је данас са представницима репрезентативних синдиката и најавио им да ће се у наредном периоду расписати конкурси за запослење 2.500 људи на неодређено.

Ово су сјајне вести и на овај племенити позив се одазивају посебни људи свесни да је уграђивање знања у нашу децу најбољи залог за будућност“, рекао је Ружић и истакао да ће Влада Србије, а посебно Министарство просвете, науке и технолошког развоја, радити на решавању и других проблема који ће допринети побошљању положаја просветних радника.

Представници синдиката казали су како је од великог значаја да се спроведе реформа система плата или обезбеди повећање плата.

Државни секретар у Министарству финансија Саша Стевановић рекао је да се може очекивати краткорочно повећање плата у просвети, али и да је захваљујући дигитализацији финансијског система могуће боље сагледати и ефекте реформе.

У том контексту, све смо ближи одлуци да се са реформом крене, а која не би угрозила достигнуте резултате у погледу БДП-а“, рекао је Стевановић.

Састанку су присуствовали Валентина Илић из Синдиката образовања Србије, Јасна Јанковић из Уније синдиката просветних радника, Слободан Брајковић из Синдиката радника у просвети Србије и Славко Дерењ из УГСПР Независност.

 

Loading