ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Ружић: Добра сарадња Србије и Немачке у области образовања

Министар просвете Бранко Ружић и амбасадорка Немачке Анке Конрад изјавили су данас да је сарадња две земље у области образовања на високом нивоу.
Министар је изразио задовољство међуниверзитетском сарадњом Србије и Немачке и додао да је важно пружити подршку универзитетима да размењују знања и искуства и доприносе бољим односима и упознавању културе и језика.

Поносни смо и на нашу допунску наставу на српском језику у Немачкој, коју у школској 2022/2023. години похађа 2292 ученика, распоређених у 114 наставних група“, рекао је Ружић.

Он је навео да у Србији постоји велико интересовање за учење немачког језика, као и да се двојезична настава на српском и немачком језику реализује у 4 образовне установе – једној основној школи и три гимназије.

Захвални смо и немачкој компанији MTU Maintenance Srbija са којом смо потписали два меморандума о сарадњи у области дуалног образовања и наравно на инвестицији за отварање фабрике MTU Maintenance Srbija у Новој Пазови“, рекао је министар.

Амбасадорка Немачке навела је да између две земље постоји добра сарадња у различитим областима и да је значајан успех остварен, када је реч о сарадњи у области образовања, посебно у развоју дуалног модела. Она је, такође, истакла значај немачких инвестиција у Србији.

Loading