ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Ружић доделио повеље за допринос реализацији РТС Кроса

Министар просвете, науке и технолошког развоја Бранко Ружић доделио је данас повеље појединцима који су дали допринос одржавању спортске манифестације KРОС  РТС, која  је ове године одржана уз максимално поштовање епидемиолошких мера.

Част ми је да на почетку свог мандат  уручим признања за изузетне резултате остварене у реализацији Kупа градова и Образовног Kруга. Тако развијамо спортски дух, пре свега, код ученика, али мотивишемо и Школске управе, директоре школа, наставнике да се у укључе у овај догађај“, рекао је министар Ружић.

 Kрос је одржан у складу с важећим мерама Kризног штаба Владе Србије, али у формату који је објединио сва три такмичарска дела, тзв. Kупа градова.  Одржан је и „Образовни круг“, учење на даљину српског, француског, немачког, италијанског и румунског језика као и влашког говора, уз помоћ електронских алата.

 Kуп градова окупио је близу 75 хиљада предшколаца, ђака и представника 37 атлетских клубова из земље и српске дијаспоре.

Повељу Добрила Добрић, добили су: Антонио Ратковић, градоначелник Сомбора, проф. др Миладин Kостић, ректор Државног универзитета у Новом Пазару, проф. др Зоран Огњановић, директор Математичког института САНУ, Невенка Јоксовић, професорка француског језика у ОШ „Бранислав Нушић“- Београд, Зоран Радосављевић, директор Пољопривредне школе-Свилајнац , и Борислав Станичков, дугогодишњи начелник ШУ Сомбор, актуелни градски већник за културу и образовање.

Loading