ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Ружић: Држава ће наставити да улаже у унапређивање и осавремењивање услова за рад и учење

Министар просвете Бранко Ружић присуствовао је данас свечаности поводом обележавања 144 године постојања и рада Основне школе „Вук Караџић“ у  Врању.
Изузетно ми је драго што данас имам прилику да вам честитам 144 годинe постојања школе, која последњих 70 година носи име по великом српском просветитељу Вуку Стефановићу Караџићу. Такође, на данашњи дан, у свим школама у Србији, обележава се Дан просветних радника и користим прилику да свим наставницима у Републици Србији, честитам њихов дан“, навео је министар.
Министар је истакао да ће држава, као и до сада, наставити да чини све што је у њеној моћи да образовање буде доступно свима.Он је најавио да ће се наставити улагања у унапређење и осавремењивање услова за рад и учење на свим нивоима образовања.
Када је реч о ОШ „Вук Караџић“ у Врању, држава је од 2012. године определила око 63 милиона динара за различите пројекте опремања и реконструкције. Ова  школа својим радом показала да је отворена за све видове унапређивања наставе и да је до данашњих дана, успешно одговарала изазовима који су постављени пред систем образовања и васпитања“, рекао је министар.
Он је ученицима и руководству школе честитао овај важан јубилеј и пожелео и да у будућности остварују запажене резултате.   
Loading