ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Ружић: Градимо још три нова вртића – у Новом Пазару, Лесковцу и Ћићевцу

Министар просвете Бранко Ружић најавио је данас изградњу три нова вртића –  у Новом Пазару, Лесковцу и Ћићевцу, у оквиру Пројекта “Инклузивно предшколско васпитање и образовање.

„Изградњом ова три нова вртића, биће створени услови за пријем укупно 590 малишана у систем предшколског васпитања и образовања, за шта ће бити издвојено око 577 милиона динара.  Подршка развоју и васпитању деце од најранијих узраста наш је приоритет“, изјавио је Ружић.

Он је навео да је до сада у оквиру овог Пројекта, који Министарство просвете спроводи у сарадњи са Светском банком, изграђено или је започета изградња 12 вртића, док ће у наредном периоду, осим ова три,  радови почети и на изградњи вртића у Крагујевцу и Петровцу на Млави.

“Кроз овај пројекат, изградњом нових вртића, доградњом и адаптацијом постојећих објеката широм Србије обезбеђујемо 11.000 нових места за малишaне“, рекао је министар.

Нова дечија установа, „Наше дете“, у Новом Пазару добиће  270 нових места за децу предшколског узраста. У новом објекту у Лесковцу биће обезбеђено 120 нових места, док ће изградњом новог вртића, „Чаролија“, у Ћићевцу бити створени услови за пријем у систем предшколског васпитања и образовања још 200 малишана.

Споразуме су данас са министром Ружићем градоначелник Лесковца Горан Цветановић, градоначелник Новог Пазара Нихат Бишевац и председница општине Ћићевац Мирјана Кркић.

Loading