ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Ружић и Чадеж о сарадњи у области дуалног образовања

Први потпредседник Владе Србије и министар просвете, науке и технолошког развоја Бранко Ружић разговарао је данас са председником Привредне коморе Србије Марком Чадежом о даљој сарадњи у областима унапређења дуалног образовања.

Сарадња са привредом, кроз заједничке активности са Привредном комором Србије, од велике је важности за наставак реформе образовања“, рекао је Ружић.

Министар је истакао да ће настојати да се у измене закодавног оквира за дуално образовање укључи и привреда, како би квалитет прописа био још бољи.

Ружић је захвалио Привредној комори Србије на подршци у развоју дуалног образовања и најавио да ће од следеће године,  фокус бити на унапређењу програма за средње школе и на развоју студијских програма.

Председник Привредне коморе Србије Марко Чадеж рекао је да је и за привреду посебно важно да се  настави досадашња успешна сарадња и стална комуникација Коморе и њених  чланица са Министарством, како би се кроз  даљи развој, ширење и промоцију средњошколског дуалног образовања  и увођење дуалних студија, обезбедили кадрови према актуелним и будућим потребама компанија и захтевима савременог пословања.

Указао је и на потребу отварања тренинг центара кроз заједничке активности предузећа и средњих школа и активнију промоцију примера успешне праксе, као и на спремност и велико интересовање  привреде да се укључи у развој високошколског дуалног  образовања, за шта већ постоји законски оквир.

Loading